Berg 21 St. Martens Voeren

TE KOOP:  BERG 21 St. MARTENS VOEREN (B)  “De Hubertahoeve”

Rust, ruimte en natuur…..een droomplek in de Voerstreek!

Deze prachtig gerenoveerde vakwerkboerderij met 3 B&B kamers is gelegen op een zuidhelling midden in een stiltegebied en toch slechts op 25 autominuten van Maastricht-Aken-Luik

€587.500,-- k.k.

INDELING

Na aankomst via de oude toegangsweg, plaatst u uw auto op de parkeerplaats, goed voor 6 auto’s. Er is ook een carport.

De indeling van de boerderij is als volgt: entree van 16m² met een mooie authentieke tegelvloer en de trap naar de verdieping. Ruime bijkeuken (wordt ook gebruikt als entree) van 18m² met tegelvloer. Keuken van 14m² met een complete en nieuwe aanbouwkeuken en een authentieke tegelvloer. Eetkamer van 20m² met een rustieke eiken vloer en dubbele tuindeuren. Natuurlijk is er een zondagse kamer (nu in gebruik als bibliotheek/werkkamer) en deze is 16m² groot en ook voorzien van een authentieke tegelvloer.

En als klapper de woonkamer van 65m²!! Er is een raampartij van 10 meter met uitzicht op het dal van de Voerstreek. Verder zijn er prachtige balken aan het plafond, vakwerkmuren, 1 muur en een schouw van mergelsteen en er is een rustieke eiken vloer. De radiatoren zijn weggewerkt en er is een houtkachel van het merk Henri Martin.

Verder is er een gym met sauna en ruime inloopdouche, een toiletruimte en er is een gewelfde kelder opgetrokken uit Kunradersteen.

Op de eerste verdieping bevindt zich de ruime master bedroom van ca. 36m² met inloopkast en een ruime badkamer van 16m² met inloopdouche, een ligbad, een badmeubel met dubbele wastafel, een toilet en een designradiator.

Er is ook een zolder van ca. 20m² geschikt voor opslag.

En dan zijn er nog de 3 B&B kamers. Te beginnen met het appartement Charmant van 32m² met mooie vide, een keuken, woonkamer, badkamer en een slaapkamer. Dan is er de B&B kamer Provence van 28m² met eigen badkamer op de begane grond en een ruime slaapkamer op de verdieping. En als laatste de B&B kamer Romantiek van 22m² met eigen badkamer op de begane grond en een slaapkamer op de verdieping.

 

TUIN-GARAGE-STALLEN

Bij de Hubertahoeve zijn 3 paardenstallen, een vakwerkberging/werkplaats met de cv installatie, de mazouttank en de apparatuur voor het verwarmde zwembad. Het mooi in het gazon gelegen zwembad is ovaal (8x4m) en wordt verwarmd door een warmtepomp die ervoor zorgt dat er vanaf april tot oktober gezwommen kan worden in water van 25 graden.

Via het terras van 60m² zijn de paardenstallen en het weiland (4.000m²) bereikbaar.

Tevens is er een berging voor de grastractor en een kippenhok. Dit alles omgeven door een grasveld en omsloten door hoogstam fruit bomen en gemengde hagen die voor een echte privé sfeer zorgen.

 

ENERGIEKOSTEN/BIJZONDERHEDEN

Water: eigen bron, kosten vastrecht voor de meter €50,-- p.jr.;

Elektra: €236,-- p.mnd. (incl. gastenkamers en zwembad);

CV: hoofdverwarming Pellet-cvketel €1.500,-- p.jr. en bij extreme koude is er een nieuwe Buderus mazout cv-ketel als ondersteuning;

De onroerende voorheffing bedraagt per jaar €1.032,--;

De registratiekosten bij koop van het pand zijn door middel van een administratieve toepassing (roerende zaken B&B kamers) drastisch te verlagen;

Naast het eigen perceel van 6.330m² wordt er ook nog ca. 8.000m² gepacht.

 

B&B GASTENKAMERS

De drie sterren ***Hubertahoeve wordt momenteel zeer succesvol gerund als B&B. Geroemd om zijn Voerens ontbijt en bekend van tv en bladen in België en Nederland. De Hubertahoeve is o.a. opgenomen in de Belgische Vakantiegids.

De privé vertrekken van de eigenaren worden niet door de gasten gebruikt. Ook wordt de tuin met zijn terras, het rozenprieel en het verwarmde zwembad NIET door de gasten gebruikt. De gasten beschikken over een eigen terras.

Meer info over de B&B kamers vindt u op www.hubertahoeve.be ;

Het gehele pand is vergund en voldoet aan alle eisen/vergunningen voor het gebruik als B&B.

De huidige eigenaren hebben er voor gekozen om een sluitingstermijn in te bouwen. De B&B kamers zijn niet te boeken van 1 december tot 1 april. Een nieuwe eigenaar hoeft dit natuurlijk niet te handhaven.

Er wordt een BTW boekhouding gevoerd. Inzage van de bedrijfsresultaten zullen alleen na overleg aan zeer geïnteresseerden getoond worden.

De ***Hubertahoeve is perfect om uw B&B droom waar te maken!!

 

DE VOERSTREEK

De Voerstreek  (provincie Limburg/Vlaanderen) bestaat uit 6 kleine dorpjes te weten Moelingen, ’s-Gravenvoeren, Sint-Martens-Voeren, Sint-Pieters-Voeren, Teuven en Remersdaal die ten zuiden van Nederlands Limburg geplakt liggen tegen de grens. In 1976 werden ze 1 fusiegemeente genaamd Voeren. De totale oppervlakte bedraagt 50km² en telt iets meer dan 4.300 inwoners.

Hier kun je met recht nog spreken van een vreedzaam, ongerept natuurlijk leefkader. De lucht is er zuiver en nergens wordt de horizon geschonden door hoogbouw of rokende fabrieksschoorstenen.

Het is een paradijs voor wandelaars en fietsers. Alles is er in harmonie met de natuur en het landschap. Met zijn romantische dorpskommen, waarin de kerk in het midden staat, de Paternoster van kapelletjes en veldkruizen, oude hoeven, vakwerkhuisjes, kastelen met bijbehorende domeinen, loofbossen, hoogstamboomgaarden, meidoornhagen en zijn onvergetelijke panorama’s oefent de streek in elk seizoen een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit op de bezoekers.

 

 

Deze informatie is geheel vrijblijvend. Hieraan kunnen geen rechten ontleend worden. Alle maten zijn circa maten. Wij maken graag een afspraak met u om het aangebodene van binnen te bekijken. Bezichtiging uitsluitend na afspraak met ons kantoor. Bel 06 5330 5555 of mail naar info@4dvastgoed.nl

 

 

 

 

 

m³ Inhoud
6.330 m² Kaveloppervlakte
330 m² Woonoppervlakte
4 Slaapkamers
1750
Verkocht
Berg 21 3790 Voeren Belgie